Informatie komt beetje bij beetje... - Reisverslag uit Hengelo, Nederland van Daphne - WaarBenJij.nu Informatie komt beetje bij beetje... - Reisverslag uit Hengelo, Nederland van Daphne - WaarBenJij.nu

Informatie komt beetje bij beetje...

Door: daphneoparuba1

Blijf op de hoogte en volg Daphne

15 Juni 2012 | Nederland, Hengelo

Gisteravond was ik met Milou op pad toen ik ineens een smsje kreeg:
"Hoi Daphne, Ik ben even zo brutaal geweest om je toe te voegen via Whatsapp. Ik heb je gegevens doorgekregen via SKOA en als het goed is kom jij bij ons op school werken! Leuk!"

Omdat er geen naam in het berichtje stond had ik geen idee met wie ik te maken had. Na wat heen en weer te sms'en werd me langzaam het een en ander duidelijk. Het smsje bleek van Sabine. De IB'er van de school waar ik ga werken.

Ik ga werken op het St. Franciscus college in Oranjestad. (Leuk weetje: mijn tweede naam is Francisca)
De school ligt in de wijk 'Madiki', dat een achterstandwijk is.

Ik krijg groep 7. Een groep met ongeveer 20 leerlingen. Het schooljaar begint op Aruba al in augustus en dus zorgt een collega de eerste weken voor de groep, werken we in september samen (zodat ik kan meelopen) en is de planning dat ik vanaf oktober de groep helemaal over ga nemen.

Het niveau van de leerlingen ligt over het algemeen wat lager en de thuissituaties zijn niet allemaal even rooskleurig. School is voor de meeste leerlingen een toevluchtsoord.
De leerlingen zullen vrijwel zeker hun best gaan doen om Nederlands te praten en dat is voor mij wel zo prettig. ;)

Er is (helaas) geen airco in de klaslokalen, maar er zijn wel fans (van die waaiers aan het plafond).
In de koffiekamer en in het kantoor is wel een airco.

En nu ik bovenstaande allemaal weet, begint het steeds meer te kriebelen.
In Hengelo moeten de leerlingen nog 5 weken naar school en dan is het al zomervakantie. Omdat ik dit jaar veel op dezelfde scholen mocht invallen heb ik van de week al een soort van 'afscheid' genomen van leerlingen en collega's. Ik verwacht niet dat ik daar voor de zomer nog terug kom. Maar wie weet...
Ik zal ze wel missen hoor!
Nog 79 dagen te gaan...

• 15 Juni 2012 - 17:30

Anna:

Ik lees je verslagen en wat lees ik nu? Heet je ook Francisca van je tweede naam!:O Wat leuk, ik ook namelijk! Nog nooit iemand anders met die naam gehoord haha! Dus vind ik wel grappig en toevallig.

• 11 Juli 2012 - 16:45

HELLO:

Hello
    I saw your nice profile,and something motivated me to communicate with you,My Dear in your usual time may it pleases you to write me back in email address ( jenicaithamar@yahoo.com ) so that i can send you my pictures and also tell you more about myself.A friendship is the foundation build on other relative things to come.May God bless you as i wait impatiently to hear from you. Your lonely friend,
    jenica

( jenicaithamar@yahoo.com )

Hello
    jenica

( jenicaithamar@yahoo.com )

• 20 Juli 2012 - 18:13

Max:

Leuk daphne nog heel veel plezier op aruba hopelijk kom je over twee jaar weer bij ons in de klas
    Groetjes max