Iets met dode beesten, afrika en optreden
Blijf op de hoogte en volg Daphne
14 November 2012 | Aruba, Paradera
Het is alweer veel te lang geleden dat ik een verslag heb geschreven. Foei, Daphne! Bijna 2,5 week. Oei, wat is er ook alweer allemaal gebeurd. Eens even denken hoor...
De dode walvis! Ja, dat is het eerste dat me te binnen schiet. Ik kwam uit mijn werk en Jolanda kwam bij me en vertelde dat ze via via gehoord had dat er een walvis was aangespoeld. Zo stoer als het leek wilden we meteen op pad gaan. Nauwelijks een idee waar hij was aangespoeld, maar met wat tips van haar collega hadden we het idee dat we op z'n minst in de buurt moesten komen. Dat verliep iets anders. Rond half vier gingen we weg. We hebben rondgereden, zijn uitgestapt om te zoeken, verder gaan rijden, het gaan vragen, etc etc. Maar niemand leek iets van de walvis af te weten en dus hadden we het na 1,5 uur opgegeven en zijn we weer naar huis gereden. We hadden ons er bij neergelegd en besloten dat het een of andere slechte roddel moest zijn geweest. Toen we daar op dat moment buiten over aan het praten waren kwam een van de overburen aangelopen en zij vertelde dat ze net van de walvis vandaan kwam. Het bleek dus geen grap. Ze heeft ons proberen uit te leggen waar het was en dus zijn we maar weer in de auto gestapt, dit keer ging Desiree met ons mee. Nou de walvas was echt goed verstopt, want weer reden we 10x langs de grote weg en dezelfde punten als voorheen, maar nergens een walvis. Toen we het bijna wilden opgeven vroegen we een jonge jongen bij een vissersbootje of hij iets meer wist. En jawel hoor, hij reed ons niet veel later naar de plek: EINDELIJK!
En daar lag 'ie dan. Iets minder spectaculair dan we hadden verwacht, met veel muggen en een hele vieze lucht om zich heen hebben we hem kunnen fotograferen. Binnen 5 minuten zijn we wel tig keer gestoken door muggen en dus zaten we alweer snel in de auto. Inmiddels waren we ruim 3 uur verder en was het donker. We hebben samen een pizza gehaald en deze lekker thuis opgegeten :) Poeh, wat een avontuur he, op z'n klein eiland? Haha.
(Achteraf bleek dat hij niet was aangespoeld, maar door de politie aan de kant was gebracht. Hij dreef dood in zee met daar omheen haaien. Niet echt goed voor het toerisme, haha. )
Verder was vorige week de kinderboekenweek. Alle klassen van onze school hadden een land of regio toegewezen gekregen en mijn klas was Afrika. De hele week stond in het teken van dat land. We hebben kunstwerkjes gemaakt, getekend, de geschiedenis, flora en fauna besproken en boekjes over Afrika gelezen. Tijdens de opening hebben mijn kinderen opgetreden op het liedje 'Hallo wereld' van Kinderen voor Kinderen dat speciaal voor deze kinderboekenweek was geschreven. Vrijdagmiddag waren alle klassen versierd en hebben we met de kinderen 'een reis door de wereld gemaakt' langs alle klassen. Erg leuk om te zien hoe iedereen zijn/haar best had gedaan. Ook kwam er nog een kinderboekenschrijver langs. Hij vertelde de kinderen hele enthousiaste verhalen en de kinderen vonden het hilarisch. Het was echt een succes!
In diezelfde week kwamen ook nog eens een jazzband langs om met mijn klas te oefenen voor een optreden in het Cultuurhuis. (Cas di Cultura). De kinderen gingen samen muziek maken en die vrijdagavond mochten ze op het podium laten zien wat ze hadden geoefend. Ongeveer de helft kon daadwerkelijk die avond en een trotse juf zat vanuit de zaal te genieten. :)
Verder loop ik nog steeds regelmatig met Jolanda hard. We hebben nu zelfs een basketbal gekocht om na het lopen nog even te basketballen op het 'veldje'. Daar zijn vaak jongeren die even een balletje overgooien. De vorige keer hadden we wat jongens aangesproken en gevraagd of we mee mochten doen...nu kunnen wij ze dus zelf uitnodigen om met óns mee te doen ;)
Voor de mensen die het kennen, vanuit Nederland deed ik aan postcrossing. Een site waarop je met mensen over de hele wereld (die je dus niet kent) communiceert via postkaarten. Vanuit Nederland was het niet zo speciaal, omdat heel veel Nederlanders daar zijn ingeschreven. Maar sinds ik mijn woonplaats heb veranderd naar Aruba krijg ik bijna elke dag een verzoek of ik ze een kaartje wil versturen, omdat er maar 6 mensen op heel Aruba dit doen. Ik heb zelf nu 5 kaartjes ontvangen, wat echt leuk is. Zo heb ik o.a een kaartje uit Japan en een uit China :)
Samen met Desiree en Luki ben ik ook nog naar een winkel geweest met wat spulletjes voor in huis. Ik probeer er nu langzaamaan mijn eigen stekkie van te maken en dat begint nu beetje bij beetje te lukken. Ik heb zelf kaarsenhouders gemaakt, versiering van schelpen gemaakt etc. Ook heb ik bij die winkel grote nepbloemen, een vaas en steentjes gehaald voor op de boekenplank. :)
Het is nu half november (a.s zondag komt hier Sinterklaas aan, spannend!!! :P ) en ik begin nu steeds vaker kerstmuziek te horen. Wat heel raar is, want ik loop nog steeds in korte broeken en het is nog steeds meer dan 30 graden. Kerstmuziek met deze temperaturen is gewoon heel vreemd, haha. Ik ben ook benieuwd of het nog gaat wennen de komende weken. Ik ben er bang voor haha...
Net zat ik met de buren even gezellig buiten en we hebben even besproken wat we hier nog allemaal willen doen op het eiland. Jolanda en Luki willen graag leren windsurfen en Desiree en ik willen eigenlijk wel ons duikbrevet halen. Ook willen we nog paintballen, paardrijden op het strand met zonsondergang, quadrijden, naar palm island, de hooiberg beklimmen... oh, er is nog genoeg te doen! :) (Zo heb ik Curacao, Bonaire en Surimane nog niet eens genoemd...)
Tot snel,
Liefs Daphne
P.s
Mi no por papia bon papiamento. Mi mester siña hopi. Mi ta gusta papia papiamento. Te otro biaha!
Benieuwd wat hier staat? Ja...toch echt ff googlen dan ;)
Het leren gaat gelukkig steeds beter en over twee weken is de eindtoets al!!!
14 November 2012 - 12:16
Christel:
Ha meid,
Wat leuk om weer een verhaal van je te horen. Lijkt mij ook heel raar om met 30 graden en in een korte broek kerstnummers te horen en ook zelfs als Sinterklaas komt.
Zo je hebt nog genoeg plannen wat je wil gaan doen. Nou paardrijden bij zonsondergang zeker doen! En natuulijk ook al die andere dingen haha.
Geniet ervan meid.
X Christel -
14 November 2012 - 12:59
Susanne:
Bo papiamento ta bay bon Daphne!
Ora mi ta na Aruba bo ta papia mas miho ;)
Mi ta lubida papiamento...
E toets ta facil, pero hopi succes!
Mi ta wak bo lihe!
Sunchi Susanne -
15 November 2012 - 12:23
Wendy:
Jaa, weer helemaal bijgelezen, ik moet mezelf er soms even de tijd voor gunnen.
Zo gaaf die verhalen van jou! :D
Heel veel plezier en geniet ervan!!
XxX Wendy -
16 November 2012 - 17:04
Familie Mastenbroek Nietap:
Hoi lieve nicht,
we hebben dan eindelijk je reisverslagen gevonden via deze site, dankzij een tip van tante Annelies.
Hartstikke leuk om te lezen hoe het met je gaat in den vreemde. Je hebt je draai al aardig gevonden als we dat zo lezen en je bent vast een hele goeie vrolijke juf. De kinders boffen maar met je.
Je kan je spannende belevenissen leuk vertellen, we zullen je nu vaker gaan volgen!
Tsja, het wordt hier nu al een beetje winter. Vandaag maar 4 graden! Morgen komt Sinterklaas in het land, dan zal je Pa het ook wel weer druk krijgen, ha. ha.
Hoe ziet een Arubaanse Sinterklaas eruit? Ook in korte broek, hi, hi, met rasta haar?
Je moet de hartelijke groetjes hebben van je neven en natuurlijk van Oom Frans en Tante Jannet
uut Nietap. xxx Daphne tot mails!