Dubbel feest: bezoek én nu carnaval! - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Daphne - WaarBenJij.nu Dubbel feest: bezoek én nu carnaval! - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Daphne - WaarBenJij.nu

Dubbel feest: bezoek én nu carnaval!

Blijf op de hoogte en volg Daphne

08 Februari 2013 | Aruba, Paradera

Hoi allemaal,

Wat vliegt de tijd voorbij! De afgelopen weken zijn echt ongelofelijk snel gegaan. Er zijn zoveel leuke dingen gebeurd dat ik het allemaal kort even zal toelichten, want als ik alles tot in de puntjes ga vertrellen dan komt er geen eind aan ;)

Begin januari was de eerste carnavalsoptocht al op Aruba. Achteraf gezien stelde deze nog niet zo heel veel voor, maar het was leuk om even gezien te hebben. Luki en Desiree liepen mee en samen met Susanne, Jolanda en Marjon hebben we ze toegejuicht op de salsamuziek!

Halverwege januari ben ik vooral erg druk bezig geweest met het zoeken naar een geschikte auto. Met een auto kopen weet je het hier natuurlijk nooit, maar uiteindelijk heb ik er een gevonden en gekocht. Bijna een week later dan eerder afgesproken reed ik de garage uit met m'n blauwe Chevroletje :)

En gelukkig had ik m'n auto net op tijd, want nog geen halve week later kon ik eindelijk mijn eerste bezoek op Aruba ontvangen! Mijn vader en Judith zouden 25 januari rond 19.45 aankomen, maar vanwege een staking op Curacao (en heel veel onduidelijkheid voor ons allemaal) kwamen ze bijna 1,5 uur later toch eindelijk aan. Samen hebben we meteen genoten van de eerste cocktails.
Het eerste weekend dat ze er waren hebben we vooral relax aan het zwembad van het RIU gelegen. Ik kreeg voor deze dagen een dagpas dus ik werd eigenlijk getrakteerd op een mini-vakantie met heerlijke drankjes, heerlijk eten en een lekker groot bed met fijne dekens :)
Die maandag zijn mijn vader en Judith op mijn school komen kijken en heb ik ze aansluitend mijn woning laten zien. Als afsluiting zijn we weer lekker bij het zwembad gaan liggen van het RIU.
Dinsdag zijn we eerst samen naar een bijzonder kerkje geweest hier op het eiland, genaamd Alto Vista. Daarna dachten we dat we wel even naar het natuurpark Arikok konden rijden om een mooie wandeling te maken en te genieten van de omgeving. Echter hebben ze daar diepe kuilen in de weg gemaakt zodat het overtollig regenwater goed kan weglopen. Maarliefs 40 van deze kuilen waren er en met gevaar voor mijn nieuwe autootje hebben we de weg toch kunnen uitrijden :)
Het uitzicht was echt prachtig. Vlak voordat het donker werd bedachten we dat we maar snel weg moesten, alleen staat alles hier zo slecht aangegeven dat we op de gok maar een kant zijn opgereden. Langs een militair oefenterrein welliswaar. Maar we hebben het overleefd en waren net voor het donker van het park af. Daarna zijn we nog heel even een kort rondje door Oranjestad gelopen en heb ze 's avonds weer bij het hotel afgezet.
Woensdag zijn we eerst de Hooiberg gaan beklimmen. (Viel dat even tegen. Trillen benen aan het einde en vervolgens 5 dagen spierpijn gehad!) Maar het uitzicht was zeker de moeite waard. En ik heb sinds 5 maanden weer even trapgelopen. Aangezien hier bijna geen trappen zijn, was dat dus even wennen.
Na de Hooiberg zijn we gaan paardrijden. We kregen een privetour van een uur met prachtig uitzicht. Hoewel ik nooit echt iets met paarden had, was dit wel echt te gek.
Donderdag kreeg ik weer een dagpas en hebben we samen genoten van de laatste volledige dag op Aruba. Vrijdagavond heb ze helaas weer af moeten zetten op het vliegveld, maar we zijn alweer aan het aftellen tot ik in de zomer weer naar Nederland kom.

Het weekend nadat mijn vader en Judith weg waren begonnen de volgende carnavalsoptochten weer. We hebben gekeken naar de Lightning parade en zondag naar de kinderparade. Gisteravond hebben we zelfs zelf meegelopen met de lichtjesoptocht in San Nicolaas. Met z'n zevenen zijn we met de carnavalsgroep Champaign meegegaan. We hadden ons een paar weken van de voren aangemeld en betaald en kregen vervolgens wat accessoires om ons mee aan te kleden. De dresscode was witte kleding en die mocht je zelf nog wat versieren. Drankjes waren all inclusive en de livemuziek uiteraard ook. Om 21.00u waren we vertrokken en om 1.00u waren we klaar. Het was echt heel gezellig en heel leuk. Na een korte nachtrust moest ik vandaag wel gewoon weer werken en hebben we op school ook carnaval gevierd. In mijn klas hadden we als thema vogels en hadden ze in de klas tijd gehad om een tshirt zo mooi mogelijk volgens dat thema te versieren. Er zaten echt hele mooie tussen en alle kinderen van de school mochten hun creatie laten zien op de catwalk. De mooiste presentaties kregen een prijsje.

Vanavond probeer ik rond etenstijd eigenlijk te gaan slapen want om 2.30 zet ik mijn wekker weer. Midden in de nacht dus. Vannacht is de (zoals ik hem noem) Carnavals pyjamaparty in San Nicolaas en dan lopen alle mensen achter livebands aan in een optocht waarvan de meeste mensen in hun slaapkleding...En wij doen gezellig mee ;)
Van 4.00u tot een uurtje of 8.00u-9.00u zullen we daar wel zoet mee zijn. ;)

Zondag is nog de grote parade in Oranjestad en dan is carnaval alweer afgelopen. Het is waar wat ze zeggen: carnaval is hier zo anders en zoveel leuker dan in Nederland!

Op dit moment zit ik midden in mijn beslissing of ik nog een jaartje langer op Aruba blijf of niet. De kans is best groot dat ik beslis inderdaad nog een jaar te blijven en te genieten van dit eiland, mijn werk en de leuke mensen die ik hier heb leren kennen! :)

Voor de laatste foto's kunnen jullie op m'n facebook terecht :)

Liefs,
Daphne

• 09 Februari 2013 - 00:27

Judirh:

Hey daf, leuk te lezen dat je het net zo leuk vond als wij! Wat was ik blij dat we de uitgang van Arikok park gevonden hadden!!!!! Vooral na de rode vlag, ha ha! Zo laat dat we kwamen, zo snel waren we weg.... Jammer, maar je tractatie was heerljk inde rij voor de controle. Toppertje, tot snel in NL! Xxx