Het sollicitatiegesprek - Reisverslag uit Hengelo, Nederland van Daphne - WaarBenJij.nu Het sollicitatiegesprek - Reisverslag uit Hengelo, Nederland van Daphne - WaarBenJij.nu

Het sollicitatiegesprek

Door: daphneoparuba1

Blijf op de hoogte en volg Daphne

12 April 2012 | Nederland, Hengelo

Hoi allemaal,

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover: het sollicitatiegesprek.
Eerder liet ik weten dat het gesprek in maart zou plaatsvinden, maar al snel werd duidelijk dat ze dat niet gingen redden.
Vier dagen van te voren kreeg ik te horen dat mijn gesprek dinsdag 10 april om 14.00u zou plaatsvinden.
Omdat ik nu fulltime voor de klas sta was het lastig zo kort van te voren vrij te regelen, maar mijn baas had alle begrip.
En dus ging ik afgelopen dinsdag goed voorbereid op weg naar Den Haag.

Na een lange treinreis van zo'n 2,5 uur stapte ik de bus uit en liep ik direct tegen het Arubahuis aan.
Omdat ik anders een kwartier te laat zou komen, moest ik een trein eerder nemen. Al om 13.15u liep ik lichtelijk gespannen naar binnen.
Bij de balie werd ik vriendelijk geholpen en aangezien de sollicitant voor mij niet was komen opdagen, werd ik direct opgehaald.
Drie kwartier eerder dan gepland schudde ik de hand van mijn (eventuele) toekomstige baas.
Het gesprek verliep zo ontzettend vlot en enthousiast dat ik er een goed gevoel over had.
Ik werd meteen volledig op de hoogte gebracht van alles wat er op en rondom Aruba speelt en hoe het onderwijs er daar in de praktijk aan toe gaat.
Ze was heel enthousiast over mijn eindonderzoek dat ik had gedaan en stelde meteen voor daar op Aruba gebruik van te willen maken.
En de woorden die daarop volgden bevestigden dat ik was aangenomen. "Ik ben aangenomen? Huh? YES!"

Omdat ik met Milou in augustus (eindelijk) naar New York en Miami ga, is het lastig om in augustus (aan het begin van het schooljaar) te beginnen.
Dat ik dus in september op Aruba wil beginnen was geen enkel probleem. Voor mij niet en voor haar ook niet.
Opgelucht en heel blij verlaatte ik het gebouw en begon ik aan de lange terugreis, die door alle telefoontjes niet eens meer zo lang leek te duren.

Ik ga naar Aruba. Ja, ik vind het nog steeds raar om te beseffen. Ik roep het al zo lang en straks is het eindelijk zover!
Ik heb eindelijk zekerheid, iedereen mag het weten en inmiddels is ook de voorpret al begonnen. Het eerste informatieboek over Aruba ligt al in huis.
Volgende week krijg ik meer informatie met zaken die ik moet regelen en dan kan alles pas echt beginnen. Mijn huurwoning, uitschrijving bij de gemeente, verhuizing etc etc.

Zodra er meer nieuws is horen jullie het natuurlijk meteen ! :)
Eerst genieten van de laatste maanden voor mijn grote reis!

Liefs,
Daphne