Werken, zwemmen, lekker eten...en autoproblemen ;) - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Daphne - WaarBenJij.nu Werken, zwemmen, lekker eten...en autoproblemen ;) - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Daphne - WaarBenJij.nu

Werken, zwemmen, lekker eten...en autoproblemen ;)

Blijf op de hoogte en volg Daphne

15 September 2012 | Aruba, Paradera

Hoi allemaal,

Tijd voor een nieuwe update over het heerlijke leven op Aruba :)

Dit was mijn eerste volledige werkweek. Het contact met de kinderen gaat erg goed. Natuurlijk is het nog even wennen en de taal zorgt soms ook nog wel voor een beetje verwarring, maar de kinderen doen erg hun best. Afgelopen week kwam meteen m'n baas observeren. Aankomende week gaan we het evalueren, maar ik heb er een heel goed gevoel over. Het gaat gewoon heel lekker in de klas :)

Deze week heb ik weer wat andere meiden (Jolanda en Desiree) bij het zwembad leren kennen. Zij werken ook allebei voor SKOA en dat zorgt voor raakvlakken. Donderdagavond zijn we met z'n drieën een hapje gaan eten bij BINGO. Een restaurantje waar je eigenlijk van alles kan bestellen. Dat was erg gezellig.

Vrijdag (gisteren) was de poolparty. De kinderen uit de klas, Sabine (zij heeft de groep de eerste weken gedraaid) en ik waren bij Sabine uitgenodigd en daar hadden we voor broodjes en lekkers gezorgd. De kinderen brachten zelf ook van alles mee en samen werd er heerlijk gezwommen, gesnoept, gedanst en gespeeld. Tot slot heeft Sabine nog wat spannende verhalen verteld aan de kinderen.
Het feest duurde tot 21.00u, maar een enkeling werd later opgehaald (poco poco --> alles gaat wat langzamer haha) en ik heb uiteindelijk een van de leerlingen thuis afgezet.

Terwijl ik van dat huis naar mijn huis reed stond ik ineens voor een rotonde weer stil. (NEEEE! schreeuwde ik serieus uit). Uiteindelijk na het opnieuw opstarten kon ik weer rijden, maar de auto ging niet snel en nog net niet stapvoets kwam ik de laatste meters thuis. Daar ging het olielampje branden. Echt thank God voor José, de overbuurman die mij vorige week ook zo goed geholpen heeft, want zij hadden in huis nog wel de goede motorolie. Ik heb hem niet meteen na het rijden bijgevuld (ja, ik weet ondertussen wel veel van auto's haha en dat is een no go) maar vanmorgen heb ik het bijgevuld. Ik ga zo proberen of hij het doet. Echt, ik hoop het zo. Maar ach, ik probeer me er vooral niet druk om te maken (dat doet niemand hier) dus er maar een beetje om te lachen en te zorgen dat ik met iemand anders mee kan rijden haha. :)

Vandaag ben ik met Desiree en Jolanda naar een heel klein strandje geweest. Daar zijn echt prachtige vissen dus zijn we gaan snorkelen en lekker gaan zwemmen. Het was er echt lekker rustig, dus dat is fijn.

Ik ga zometeen de auto uittesten en dan een hapje eten met Marjon. Daarna ga ik met Sabine en haar man naar een plaatselijke kroeg (ik ben heel benieuwd) waar de mannen écht kunnen dansen ;)

Morgen wil ik naar het archeologisch museum, daar is een open dag. Ik wil kijken wat er te doen is voor kinderen en dan proberen te regelen dat ik daar met de leerlingen binnenkort naar toe kan. Dat was een idee van Sabine en sluit goed aan bij de leerstof waar ze op dit moment mee bezig zijn met geschiedenis.
Morgenavond ga ik met Jolande (en misschien Desiree) naar Moomba, om daar te BBQ'en en een drankje te doen :)

En dan begint maandag alweer een nieuwe week...!

Liefs,
Daphne

• 15 September 2012 - 23:18

Esther Kamphuis:

Hey Daphne,
    Leuk om je ervaringen te lezen! Heel veel plezier
    De komende tijd!

Liefs Esther

• 16 September 2012 - 09:25

Wilma Leijssenaar:

Hoi Daphne,

fijn om te horen dat je het erg naar je zin hebt ,en leuke mensen om je heen hebt!
    Have fun !
    dikke knuffel van mij x

• 17 September 2012 - 09:48

Nathalie :

Hai Daphne!

Je hebt het wel getroffen met je auto hè ;).
    Ik ben blij dat je het verder naar je zin hebt, het klinkt ook allemaal erg leuk!

Liefs!